Home > Electric > Formule e > FE Valencia: Maximilian Günther zet snelste tijd neer tijdens vrije trainingen

FE Valencia: Maximilian Günther zet snelste tijd neer tijdens vrije trainingen

Het is weekend en dat betekent wat het elektrische wereldkampioenschap weer verder gaat. Het wordt een druk raceweekend dat goed is voor twee races, ronde 5 en 6, van de Formula E. Deze keer is het Circuit Ricardo Tormo in Valencia het decor waar de meest competitieve rijders zullen strijden voor de overwinning. De afgelopen jaren werden hier de winter tests gehouden, maar het is de eerste keer dat er hier ook echt geracet wordt. Het circuit is wel wat aangepast om de spanning erin te houden voor de teams en fans. Door de aanpassingen is het circuit sneller geworden en is ook de bandenslijtage hoger. Om dit te compenseren krijgen de teams een extra set banden die ze dit weekend mogen gebruiken.

Foto’s © FIA Formula E / BMW Motorsport

De vrije trainingen voor vandaag zijn nu achter de rug en de tijden liggen dicht bij elkaar. Tijdens de eerste vrije training was het António Félix da Costa (DS Techeetah) die de snelste tijd, 1:27.238, neerzette. De tweede en derde tijd zijn binnengehaald door Maximilian Günther (BMW) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah). Stoffel Vandoorne (Mercedes) zette een mooie vijfde tijd neer met 1:27.525.

Günther, die de afgelopen 2 jaren telkens de snelste tijd neerzette tijdens de winter testen hier in Valencia, deed dit nu ook tijdens de tweede vrije training. Hij eindigt zo net voor Alexander Lynn (Mahindra) en Nyck de Vries (Mercedes). Het verschil tussen de top drie is maar 0.030 seconden. Met ook de eerste vijftien tijden binnen een verschil van 0.5 seconden, belooft het een spannende kwalificatie te worden.

De kwalificatie en super pole gaan straks om 11u van start, waarna de race volgt om 15u04.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten