Home > #Hoofdnieuws > Interview met Stijn Lowette: programma à la carte voor mij

Interview met Stijn Lowette: programma à la carte voor mij

Stijn Lowette is ondertussen geen onbekende meer op de Belgische circuits en de Limburgse ondernemer zal ook in 2021 met Porsche blijven racen. Daarnaast speelt hij ook een rol in het programma van Glenn van Parijs in de Porsche Carrera Cup Benelux en zet zijn zoon ondertussen de eerste stappen in het karting.

Zelf rij ik een beetje à la carte, met een wisselend programma. Ik neem met de Porsche 991 deel aan minstens één race van de Porsche Sprint Trophy, maar heb ook de 24 uur van Zolder op het programma staan, naast mogelijk enkele races in de 24H Series van Creventic en wie weet ook nog een wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Ik rij dus zeker geen volledig seizoen in één serie of kampioenschap, onder meer omdat ik me ook focus op mijn zoon die afgelopen seizoen zijn eerste stappen in het karting heeft gezet.

Waar rijdt je zoon? 

Hij is ondergebracht bij Daems en doet nu BNL en BMC, omdat hij toch zou kunnen racen. Zijn leeftijdscategorie, de Mini’s, mogen dat vandaag, vanwege corona niet, dus vandaar de keuze. Het zal sowieso ene stevige leerschool worden.

Jij steunt ook ander jong talent, met name Glenn van Parijs?

“Ik beschik over een nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, maar ik weet ook dat ik voor de Porsche Carrera Cup Benelux over te weinig ervaring beschik. De voorwaarde bij de aankoop van een nieuwe 992 is dat de auto deelneemt aan een Carrera Cup en dus zijn Glenn en ik tot een overeenkomst gekomen dat hij beschikt over de wagen in de Carrera Cup en dat hij mij verder coacht. De 992 kan echter ook ingezet worden in de 24H Series of Belcar.” 

En ook Le Mans is een optie?

“Ja (lacht), maar in het voorprogramma van de legendarische race. Ik neem met de Porsche 991 deel aan de Porsche Sprint Challenge France. Het is één wedstrijd, op het grote circuit en ik denk dat het een soort eenmalige kans is om op dat circuit te racen. Uiteraard doe ik dat met mijn team NGT.”