Home > #Hoofdnieuws > Asian Le Mans Series: Jota de zege, G-Drive de titel

Asian Le Mans Series: Jota de zege, G-Drive de titel

De zege in de laatste manche van de Asian Le Mans Series, op de omloop van Abu Dhabi, was opnieuw voor Jota Sport met Sean Gelael en Tom Blomqvist, maar het is G-Drive Racing dat de titel en het daaraan verbonden ticket voor Le Mans binnenhaalt. United Autosports en Herberth Motorsport winnen de titels in LMP3 en GT3.

Foto: © Asian Le Mans Series

Jota Sport heeft het verlies van de titel, na twee zeges in Abu Dhabi, te wijten aan de fouten van Sean Gelael in Dubai. Jammer genoeg volstonden de beide zeges van dit weekend dus niet voor de titel. Het is dus G-Drive dat de titel en de uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans wint na de eerdere dubbelslag in Dubai.

In LMP3 scoort United Autosports een hattrick. Manuel Maldonado, Rory Penttinen en Wayne Boyd wonnen immers de afsluitende race, evenals het kampioenschap en de uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans. De overwinning in GT3 ging naar de Ferrari van Kessel Racing in handen van Takeshi Kimura, Come Ledogar en Mikkel Jensen. Herberth Motorsport behaalt de titel in GT3, voor GPX Racing Porsche. De twee teams hebben hun ticket voor de 24 uur van Le Mans op zak, net als Rinaldi Racing, derde in het kampioenschap, en Inception Racing, vierde.