Home > Electric > Divers > Extreme E: Hispano Suiza komt erbij, HWA Racelabs in wachtrij

Extreme E: Hispano Suiza komt erbij, HWA Racelabs in wachtrij

Hispano Suiza zal gaan deelnemen aan het Extreme E kampioenschap, de elektrische offroad competitie. Daarmee komt er opnieuw een referentie naar het legendarische merk dat in het begin van de 20ste eeuw garant stond voor sportieve prestaties.

foto: ©extreme e

Het Spaanse team kondigde Oliver Bennet en Christine Zonca aan als hun rijders. Oliver Bennett is een 28-jarige Brit die ervaring heeft in rallycross. Hij vocht in 2017 voor de titel in het British Rallycross Championship en debuteerde later in het WK Rallycross. Bennett trad ook al aan in de Amerikaanse rallycross competitie en in de Ghymkana (2018).
Christine Giampaoli Zonca is 27 jaar oud, van Italiaanse afkomst maar vooral bedrijvig op de Canarische Eilanden. Ze werd er de lokale rallykampioene en debuteerde in 2016 ook in het WRC. Sedert 2017 is ze vooral actief in offroad competities in de VS en Mexico. Ze haalde er al een zevende plaats in de befaamde Baja 1000.

Er zijn nu al negen teams aangekondigd voor het debuutjaar van de Extreme E in 2021: Abt Cupra XE, Sainz XE Team,  Andretti United, Chip Ganassi Racing, Hispano Suiza, Rosberg Xtreme Racing, Team TECHEETAH, Veloce Racing en X44. HWA Raclabs besliste het debuut nog even uit te stellen.