Home > Electric > Divers > Extreme E: D’Ambrosio test de Odyssey 21 E-SUV

Extreme E: D’Ambrosio test de Odyssey 21 E-SUV

Op het Château de Lastours circuit, in het zuiden van Frankrijk, werden de afgelopen zes dagen tests gehouden met de Odyssey 21 E-SUV die zal gebruikt worden in de nieuwe Extreme.E offroad serie, Onder de vele routiniers en jonge talenten ook onze landgenoot Jéröme D’Ambrosio.

(foto: extreme e media)

Catie Munnings, WRX wereldkampioen Timmy Hansen, voormalig Junior WRC kampioen Patrik Sandell, WRX rijders Andreas Bakkerud en Oliver Bennett, F3 rijders Billy Monger en Sophia Floersch, tweevoudig Formula E kampioen Jean-Éric Vergne en Jérôme d’Ambrosio waren van de partij. Maar het meest in het oog sprong natuurlijk de aanwezigheid van F1 rijder Valtteri Bottas. Hij was één van de vele rijders die “privé” kwamen testen en niet wensten dat hun naam werd bekend gemaakt.

De Extreme E wagen testen was iets helemaal nieuw voor mij“, vertelde Jérôme d’Ambrosio. “Ik rij al elektrisch natuurlijk en ik ben gewend aan de onmiddellijk beschikbare kracht. Maar dit was de eerste keer dat ik off-road ging en dat vereist toch wel een heel andere rijstijl. Het was fun en ik kon al een aantal grote verbeteringen zien om uit te voeren, en dat na de weinige tijd dat ik op dit circuit had. Het is een geweldige wagen en ik was dan ook zeer blij dat ik aanwezig kon zijn op deze testweek en de mogelijkheden kon inschatten.

Constructeur Spark Racing Technology gaat nu in hun ateliers verder met de bouw van acht voertuigen. De teams verwachten hun eerste exemplaren later deze maand, in voorbereiding op een eerste wedstrijd simulatie in december. Het seizoen voor de Extreme E trapt af in het begin van 2021.