Home > Electric > Divers > BRC Aarova: Green Tour voor het goede doel

BRC Aarova: Green Tour voor het goede doel

Club Superstage, de organisatie die vorig jaar een heus rallybos aanplantte op het terrein van Aarova, blijft vernieuwen. In samenwerking met Kiwanis Adriaen Brouwer, wordt op zaterdag 10 oktober de eerste Green Tour verreden, een rondrit voor 100% elektrische wagens. De opbrengst van de Green Tour gaat naar het goede doel, meer bepaald hulpbehoevende kinderen in de Vlaamse Ardennen.

Voor de Green Tour hebben we een prachtig parcours uitgestippeld over kleine landelijke wegen,” vertelt Guy Van de Velde, voorzitter van Kiwanis Adriaen Brouwer uit Oudenaarde. “De volledige rit, ruim 100 km, wordt verreden op het grondgebied van de drie gemeenten die de Aarova Rally verwelkomen: Maarkedal, Kruisem en natuurlijk Oudenaarde.

Ook voor deze eerste editie van de Green Tour is het enthousiasme groot, want er komen een 40-tal elektrische wagens aan de start, waaronder de nieuwe MG ZS EV, maar ook enkele Renaults, Porsches, Tesla’s, Audi’s, Mercedesen, Hyundai’s en een Jaguar. 
De Green Tour gaat van start in Maarkedal, waar de deelnemers op drie locaties zullen genieten van een rijkelijk ontbijt,” vervolgt Evelien Deschuytter van Superstage. “Vervolgens wordt koers gezet naar het museum “shoes or no shoes” in Kruisem. Naast een bezoek aan het schoenenmuseum genieten de deelnemers hier van een uitgebreide lunch, waarna ze de route vervolgen richting Markt in Oudenaarde. Daar zullen ze na een rit van 100 km finishen op het rallypodium.” 

De deelnemers aan de Green Tour zullen onderweg een paar keer uitgedaagd worden. Zo zal de zuinigheid gecontroleerd worden en staan er behendigheidsoefeningen op het programma. De Green Tour wordt afgesloten met een verrukkelijk diner verzorgd door Aarova op de Markt in Oudenaarde. Tijdens het afsluitende diner kunnen de deelnemers op de Markt ook de voorstelling volgen van de teams aan de Aarova Rally. Die worden aansluitend vanaf 19h30 immers voorgesteld door speaker Jean-Paul Klinkers op het podium op de Markt van Oudenaarde.

(persbericht)