Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: naar een 10-uursrace of een ander format?

Zolder 24: naar een 10-uursrace of een ander format?

Uit welingelichte bron heeft Autosportwereld.be vernomen dat er zo goed als zeker geen ‘volledige’ 24 Uur van Zolder komt, maar wel een langere wedstrijd naar een nog te definiëren format. De 24 Uur van Zolder zou normaal plaatsvinden op 7 en 8 november.

Over de datum van de 24 Uur van Zolder is al heel wat inkt gevloeid. De datum van de race brengt een aantal moeilijkheden met zich mee, terwijl de nog steeds geldende maatregelen in verband met corona het quasi onmogelijk maken om van de race het traditionele autosportfeest te maken. Grote VIP-tenten, party’s en volle tribunes mogen niet, terwijl dat heel vaak de sine qua non is voor de teams en de rijders om de nodige budgetten te vinden. De startgrid van deze editie lijkt zich dan ook niet zo vlot te vullen. Voeg daar nog de toch wel wat mindere weersomstandigheden aan toe en de langere ‘nacht’ en de argumenten om een alternatief te vinden, worden steviger en steviger.

In overleg met de teams wordt dus overwogen om een andere invulling aan de laatste race van het Belcar Endurance Championship te geven, met bijvoorbeeld een 10-uurswedstrijd, zoals vroeger de Race Promotion Night, of twee wedstrijden van 4, 6 of 8 uur. Hoe dan ook, een bijzonder jaar vraagt een bijzondere aanpak en dat geldt ook voor de autosport.