Home > Moto > MotoGP: Morbidelli zet de bakens uit op vrijdag

MotoGP: Morbidelli zet de bakens uit op vrijdag

Op vrijdag wordt er traditiegetrouw een eerste keer het territorium afgebakend in de vrije sessies. Voor wie zich mispakte is er dan op zaterdag nog een laatste kans om een goede plaats te veroveren op de startgrid.

foto: ©motogp.com

De heren hielden het in de MotoGP koningsklasse op vrijdagochtend zeer eenvoudig want de eerste vier rijders in de tussenstand van het kampioenschap namen ook de top vier plaatsen van de rangschikking in, met Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) voor Andrea Dovizioso (Ducati Team), Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) en Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP). In de namiddag doken Franco Morbidelli (Petronas Yamaha), Johann Zarco (Esponsorama Racing Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM) en ook nog Maverick Vinales onder de tijden van de eerste sessie en werden zo de snelsten van de gecombineerde tabel.

Moto2 en Moto3
Baltus opnieuw sterk

Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) dook in de eerste sessie van de Moto3 als enige onder de 1’48”. In de namiddag, die werd geplaagd door heel veel valpartijen, moest hij het afleggen tegen Jaume Masia (Leopard Racing) en Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team). De Spanjaard had echter overschot genoeg van de ochtendsessie en bleef ook aan kop van de gecombineerde tabel, voor Masia en Fenati.
Goede sessies ook voor onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP KTM). Met een 19de tijd zal hij hoedanook via de Q1 moeten, maar vergeten we niet dat er liefst 16 rijders (vanaf de 2de positie tot de 19de) binnen één seconde zitten. Om maar te zeggen, het is niet op voorhand verloren!

In Moto2 zette Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) de besttijd van de dag in de ochtend, voor Luca Marini (SKY Racing Team VR46). In de namiddag nam Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) het over als snelste van de sessie en kon de Duitser komen aansluiten op de derde plaats gecombineerd.