Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is er heel wat autosport in ons land. Uiteraard kijkt een goed deel van de wereld naar de Ardennen, waar de Belgische manche van de F1 plaatsvindt, met uiteraard ook races voor F2, F3 en Supercup. Jammer genoeg staat er nergens een Belg aan de start. De ‘Belgische’ regen zou wel van de partij zijn.

Nog in eigen land is er de Monteberg Rally en nooit zal een wedstrijd van de VAS zoveel aandacht gekregen hebben, ook van buiten de autosportwereld. Er mag immers niet alleen voor het eerst sinds de Haspengouw weer rally gereden worden, er zal in West-Vlaanderen ook publiek toegelaten zijn.

In Paul Ricard zijn ook enkele Belgen aan het werk, in de Le Mans Cup en in de European Le Mans Series. Alessio Picariello en Jean Glorieux waren al eens succesvol in het zuiden eerder deze zomer en zij zullen zonder twijfel hun zeges willen overdoen.

Vermelden we ook nog dat de Nürburgring Endurance Series, ook daar met Belgen, zaterdag racet, dat in Japan (Motegi) de Super Formula van start gaat en dat Ulysse De Pauw op zoek gaat naar een tweede zege in de Britse F3 in Brands-Hatch. De Ferrari Challenge doet het op thuisbasis Mugello. Onverhard rallyrijden kan dan weer in de Franse Terre de Lozère, met onder meer Charles Munster.

In de VS is er een week na de INDY500 al de volgende race, met de Bommarito 500, goed voor races op zaterdag en zondag! Zondag wordt in de VS ook de uitgestelde Pikes Peak verreden, de 98ste editie al van de legendarische wedstrijd.