Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3-Moto E (Jerez2)

In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3-Moto E (Jerez2)

MotoGP – Na de Yamaha overmacht in de eerste training kregen we een tweede vrije training met een onuitgegeven rangschikking. Marquez bleef aan de kant, zoals verwacht. Zijn Honda maatje Crutchlow en Suzuki man Rins, beiden ook terug uit de ziekenboeg, bleven op een verre 19de en 20ste plaats. Maar wie zagen we dan vooraan? Wel, verrassing… Takaaki Nakagami, met de LCR Honda, gevolgd door Johann Zarco (Reale Avintia Ducati) en Pol Espargaro (Red Bull KTM). De heren bleven wel een goede zeven tiende uit de buurt van de tijden die deze ochtend waren neergezet.

Moto2 – Nadat ploegmaatje Bezzecchi vanochtend de besttijd zette nam Luca Marini (SKY Racing Team VR46) het in de namiddag over, opnieuw voor Marco Bezzecchi en het Red Bull KTM duo van Tetsuta Nagashima en Jorge Martin. Een Kalex kwartet vooraan dus.

Moto3 – Na zijn technische problemen in de ochtendsessie redde kampioenschapsleider Albert Arenas (Solunion Aspar KTM) een beetje de meubelen met een derde plaats. De besttijd was voor John McPhee (Petronas Sprinta Racing Honda), voor Andrea Migno (SKY Racing Team VR46 KTM). Onze landgenoot Barry Baltus zette zijn leerschool op de PruestelGP KTM machine voort met een 28ste positie.

Moto E – Wie stopt Eric Granado was de vraag bij de elektrische bikes. Aanvankelijk leek dat Dominique Aegerter (Dynavolt) met de besttijd in de ochtendsessie, maar in de namiddag was het toch opnieuw Eric Granado (Avintia Esponsorama) die het heft in handen nam, voor regerend kampioen Matteo Ferrari (Gresini) en opnieuw Aegerter. Onze landgenoot Xavier Siméon (LCR) moest genoegen nemen met respectievelijk een negende en een zesde plaats.

foto: ©motogp.com