Home > Rally > Rallyraid > Dakar 2021: onuitgegeven parcours in Saoedi-Arabië

Dakar 2021: onuitgegeven parcours in Saoedi-Arabië

De Dakar 2021 zal verreden worden over twaalf etappes die allemaal in Saoedi-Arabië liggen, maar het zullen compleet nieuwe trajecten worden in vergelijking met de editie 2020. Er komt ook een nieuwe categorie bij: die van de historic wagens en vrachtwagens.

foto: ©Toyota

De start wordt gegeven aan de Rode Zee, bij Jeddah, op 3 januari 2021. Voorafgaand zijn er twee dagen van technische keuringen. Er komen twaalf etappes maar dat is dan ook de enige overeenkomst met de vorige editie. De twaalf proeven zullen compleet nieuw zijn. Er is een lus rond Jeddah en een passage in Riaad, de hoofdstad. Er staat een rustdag op het programma op 9 januari in Ha’il. Het parcours wordt minder snel, technischer en gevariëerder dan de vorige editie, en er zullen duinen aanwezig zijn van de eerste tot de laatste dag. De nadruk zal liggen op de navigatie en een door de organisatie opgesteld roadbook zal slechts enkele minuten voor het vertrek van een etappe aan de copiloten of motorrijders worden overhandigd.

Dakar Classic

Naast de “Dakar” is er ook voor het eerst de Dakar Classic. Op een afgesloten parcours en op dezelfde data als de “echte” Dakar wordt er dan een regularity wedstrijd gehouden voor wagens en vrachtwagens van voor 2000. Dakar-baas David Castera gaf ook nog mee dat de voorbereidingen voor de Dakar vanop afstand worden gedaan, maar dat er goede vooruitgang werd geboekt met de organisatie van de wedstrijd.