Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?

Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Davy Van Den Branden, rijdend in de klasse Super1600 voor het Belgische Kampioenschap rallycross.

Begin maart won Davy nog de opener op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen, waarna omwille van COVID-19 het lange wachten op een herstart begon.

“Iedereen is hier gezond en wel ! Dat is al veel in deze tijden. Het zijn voor ons, zoals bij de iedereen, vreemde tijden. Het niet kunnen uitoefenen van onze favoriete hobby is een groot gemis. Al meer dan 30 jaar zijn we, als VDB motorsport team, gewoon om van wedstrijd naar wedstrijd te leven en dit knaagt nu het niet meer kan. Ook de onzekerheid over de toekomst is een onaangenaam gevoel. Komt er nog een vervolg dit jaar (seizoen) ? Het is zoals voor iedereen bang afwachten. Maar dit weegt niet op tegen al het menselijk leed dat er nu wordt geleden, het is en blijft maar een hobby.

Wij hebben nog het “geluk” gehad dat we al een wedstrijd hebben kunnen rijden. Het gevoel bij het winnen van deze fantastische wedstrijd heelt toch wel de wonde! De manier waarop we die wedstrijd gewonnen hebben tegen twee Europese toppiloten was een droomsenario om het nieuwe seizoen te starten. Dit was natuurlijk wel in mijn favoriete weersomstandigheden. Het is voor ons nog wel afwachten wat de resultaten gaan zijn in droge omstandigheden. We hebben nu de tijd om een eventueel alternatief te voorzien indien de resultaten wat zouden tegenvallen. Vorig seizoen hebben we ons hierdoor wat laten verrassen. Het niveau in de super 1600 klasse stijgt dan ook jaar na jaar. We krijgen van de toeschouwers dan ook veel complimenten, dat ondanks het beperkte deelnemersveld, het meestal wel de mooiste en spannende races zijn.

Om het racegevoel niet volledig kwijt te geraken rij ik in deze coronatijden regelmatig eens met de race-simulator die we aangeschaft hebben. De kinderen vinden dit natuurlijk ook geweldig en kunnen zo al eens van de actie proeven. Op privé gebied is het een evenwicht zoeken tussen klussen opknappen en ontspanning. Zoals bij vele staan tuin en schilderwerken op het programma. Als ontspanning fiets ik deze dagen dan ook zeer veel. Dit voor een uitdaging te hebben en natuurlijk ook om topfit aan de start te komen indien het licht op groen springt!

Ondertussen ben ik ook al terug aan het werk, de Volvo fabriek fabriek heeft een 4 tal weken stil gelegen. We zijn nu al een 2 tal weken aan het proefdraaien en aanpassingen doen om een zo veilig mogelijke opstart te maken. Sinds vorige week draait de fabriek maar nog wel met een beperkte productie.

Voor het overige hoop ik dat iedereen gezond blijft en dat we zo elkaar snel gaan terug zien !!”

You may also like
Vaarwel Ken Block
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet
In een notendop: corona, Nascar en Projekt E.
De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden