Home > #Hoofdnieuws > E-circuit: Mahindra Racing bevestigt d’Ambrosio en Wehrlein voor FE Esports

E-circuit: Mahindra Racing bevestigt d’Ambrosio en Wehrlein voor FE Esports

Foto ©: media Mahindra

De rijders van Mahindra zullen dit weekend deelnemen aan de eerste race van de ABB Formula E Race at Home Challenge. Jérôme en Pascal zullen zaterdag op het virtuele circuit van Hong Kong racen voor de overwinning. Met het kampioenschap hoopt FE ook genoeg geld in te zamelen voor UNICEF.

De race begint met een kwalificatiesessie, waarbij de rijders slechts één rondje mogen rijden om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. De race zelf wordt gereden in een knock-out concept, vanaf de race begint valt elke ronde de laatste rijder af tot er nog tien overblijven, zij hebben dan nog een ronde de tijd om als eerste over de streep te komen. De puntenverdeling is hetzelfde als bij het FE-kampioenschap, inclusief een punt voor de rijder met de snelste ronde en de pole positie.

In dit kampioenschap worden acht race gereden. De FE-fans kunnen alle actie live volgen op de Formula E website, Facebook en Twitch kanaal. De fans van Jérôme en Pascal kunnen hen ook volgen op hun individuele Twitch kanalen. De eerste race is komende zaterdag en begint om 16u30.

“Het is fantastisch om opnieuw te kunnen racen tegen de FE rijders en om geld in te zamelen voor UNICEF. We zijn nog niet terug op het circuit, maar dat wil niet zeggen dat het er minder competitief aan toe zal gaan. Het gaat leuk worden voor ons en voor de fans”, vertelt Jérôme D’Ambrosio.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten