Home > Electric > Formule E: FE, FIA en de teams bereiken een akkoord voor kostenbesparing

Formule E: FE, FIA en de teams bereiken een akkoord voor kostenbesparing

Foto ©: media Formula E

Formule E en de FIA hebben vandaag bevestigd dat ze de financiële last omwille van het de huidige situatie voor de teams gaan verlagen door de ontwikkelingskosten te verminderen.

Er waren al langer plannen om de kosten voor de teams te verlagen. FE, FIA, de teams en de fabrikanten hebben unaniem gestemd om de intrede van de Gen2 EVO car uit te stellen naar seizoen 2021/2022. Via een online stemming is de FIA World Motor Sport Council (WMSC) overeengekomen dat de teams en de fabrikanten de onderdelen van de aandrijflijn van de wagens slechts een keer mogen veranderen in de volgende twee seizoenen.

Teams kunnen ofwel met een nieuwe wagen in seizoen zeven beginnen, voor twee seizoenen, of de teams kunnen de wagen van nu gebruiken en dan volgend seizoen een nieuwe wagen introduceren, weliswaar voor slechts een seizoen. Na overleg met de fabrikanten zijn deze beslissingen genomen met de bedoeling om voldoende deelnemers te hebben in de volgende seizoenen. De ontwikkelingskosten van de wagens wordt in de volgende twee seizoenen gehalveerd.

Formule E blijft zoeken naar meer manieren om iedereen te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

“In deze moeilijke tijden is het noodzakelijk voor de sport om te snijden in de kosten. Ik sta volledig achter de beslissingen die genomen zijn over het FIA Formula E kampioenschap”, vertelt Jean Totdt, voorzitter van de FIA.

“We zitten in een moeilijke periode, dus het is nodig dat we ons flexibel opstellen. Niet alleen bij de beslissing om het seizoen tijdelijk op te schorten, maar ook nu bij het snijden in de kosten voor de teams. We hebben geluisterd naar de feedback van de teams en de fabrikanten en zo besloten om de intrede van de Gen2 EVO car uit te stellen. Dit was nodig om de kosten te beperken, zeker gezien de huidige crisis“, legt Alejandro Agag uit, oprichter en voorzitter van de Formule E.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten