Home > Circuit > IndyCar: meer doubleheaders en een derde race op Indianapolis

IndyCar: meer doubleheaders en een derde race op Indianapolis

Foto ©: IndyCar

Ook de VS wordt zwaar getroffen door het coronavirus. IndyCar heeft de kalender al enkele keren moeten aanpassen. Enkele dagen geleden werd al bekendgemaakt dat de GP van Detroit geannuleerd is. Om dit uitstel en andere annuleringen goed te maken, worden twee evenementen doubleheaders en wordt er een derde race gehouden op de Indianapolis Motor Speedway. Dit zorgt ervoor dat er in totaal 15 races zijn, een meer dan aangekondigd op 26 maart.

“We zijn teleurgesteld dat we niet in Detroit gaan rijden”, vertelt Mark Miles, hoofd van Penske Entertainment Corp. “Het is enorm jammer, maar we kijken al uit naar de editie in 2021. De huidige situatie is een uitdaging voor iedereen en we zijn voorbereid op verdere aanpassingen van de kalender. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk races behouden, zonder de veiligheid en de gezondheid van de toeschouwers in gevaar te brengen.”

De twee manches op het de Iowa Speedway en de twee op de Languna Seca Raceway, worden een doubleheader, wat wil zeggen dat er op beide circuits twee dagen op een rij wordt geracet. Het grootste nieuws is natuurlijk een derde race op de Indianapolis Motor Speedway, een tweede op de Indianapolis Road Course: de IndyCar Harvest GP, deze race wordt op drie oktober gereden, hetzelfde weekend van de acht uur van Indianapolis.

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken