Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Norbert Michelisz verdedigt zijn titel in een Hyundai i30

WTCR: Norbert Michelisz verdedigt zijn titel in een Hyundai i30

Gisteren heeft de Hongaar Norbert Michelisz bekend gemaakt dat hij zijn titel in WTCR zal verdedigen in een Hyundai Motorsport i30 N TCR. Hij is een van de vier rijders die dit seizoen voor Hyundai rijden. Samen met de Italiaan Gabriele Tarquini (voormalig WTCR-kampioen) zal hij racen voor het Hyundai BRC Racing team. De andere twee rijders voor Hyundai zijn de Duitser Luca Engstler en de Nederlander Nicky Catsburg, een nieuwkomen binnen WTCR.

Dream team

Het is al het derde seizoen op een rij dat Michelisz en Tarquini een team vormen bij Hyundai. Samen zorgden ze al voor 13 overwinningen in het kampioenschap. “Ik werk heel goed met Gabriele als ploeggenoot, dat tonen de resultaten van de afgelopen twee seizoenen. Natuurlijk is 2020 een nieuwe uitdaging. Er zijn nieuwe circuits toegevoegd en nieuwe banden. Ik ben er zeker van dat iedereen hard werkt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Ik weet dat ik de titel heb, maar ik weet ook dat ik nog sneller kan”, vertelt Norbert Michelisz. Tarquini heeft zijn eigen titelhoop vorig seizoen opgeofferd voor zijn teamgenoot, voor de Italiaan wordt 2020 het vijftiende seizoen in WTCR.

“Norbi en ik zijn de laatste twee jaar enorm snel en we hebben goede resultaten kunnen boeken. Voor mij persoonlijk is het doel om terug te kunnen meedoen voor de overwinningen en het kampioenschap. Ik denk natuurlijk niet alleen aan mezelf, maar ook aan het team. De vorige twee seizoenen eindigden we telkens als tweede bij de constructeurs, nu moeten we vol voor die titel gaan”, zegt Gabriel Tarquini.

Dit seizoen komt er ook een rookie uit voor Hyundai, de amper twintigjarige Duitser Luca Engstler. De jonge Engstler komt van het Hyundai Junior Driver initiatief. Hij is Hyundai heel dankbaar dat hij deze kans krijgt. “Ik ben Hyundai Motorsport enorm dankbaar. Ik was vorig jaar deel van hun Junior Driver programma en ik heb al veel geleerd van Norbert, Gabriele en Nicky. Vorig jaar had ik mijn eerste WTCR-ervaring in Macau en dat was geweldig. Hopelijk kan ik dit seizoen bewijzen dat ik mijn plaats waard ben binnen het team”, vertelt Luca Engstler.

“De Hyundai i30 N TCR heeft al een fantastisch palmares in het WTCR-kampioenschap en met de line-up van dit seizoen verwachten we nog meer goede resultaten”, vertelt Andrew Johs van Hyundai Motorsport Customer Racing.

You may also like
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde
WRC Zweden KP8: Breen leidt, Tänak nadert