Home > Moto > MotoGP > Moto: records vallen op Jerez

Moto: records vallen op Jerez

Dit weekend zijn de toppers van MotoGP aan de slag op het Losail circuit in Qatar voor hun afsluitende tests in aanloop naar de openingswedstrijd op 8 maart. Vorige week werkten Moto2 en Moto3 hun eerste pre-season testing af op de omloop van Jerez, vooraleer ook zij naar Qatar vertrekken eind deze week.

foto: cc0/pixabay

In Moto3 was het de Japanner Ai Ogura (Honda Team Asia) die, gecombineerd over de drie testdagen, met 1:44.670 de besttijd zette voor de Schot John McPhee (Petronas Sprinta Racing) en Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3). Een complete top 3 voor Honda dus, en ook nog eens nieuwe records want de Moto3 machines gingen sneller dan ooit over het Jerez circuit. Afwezig was onze Belgische vertegenwoordiger, Barry Baltus, die in 2020 zijn debuut maakt op de wereldscene bij PrüstelGP, op een KTM.

Ook in Moto2 zette men recordtijden. Daar was het de Zwitser Tomas Lüthi (Liqui Moly Intact GP) die met 1:40.326 als beste de gecombineerde tests afsloot. Hij was een tiende sneller dan Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en drie tienden sneller dan Nicolo Bulega (Federal Oil Gresini Moto2). Een Kalex feestje dus. De verwachte toppers bleven wat verder weg hangen met een vijfde plaats voor Aron Canet (Aspar Team), een achtste voor Fabio Di Giannantonio (Speed Up Racing) en de negende en tiende plaatsen voor respectievelijk Remy Gardner (Onexox TKKR SAG Team) en Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo). Wel even aanstippen dat de top 10 binnen een halve seconde van elkaar eindigde.

LEES OOK:

https://www.autosportwereld.be/2019/09/23/motogp-barry-baltus-naar-moto3/