Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Neuville slaat toe in KP2

WRC Monte-Carlo: Neuville slaat toe in KP2

De Monte-Carlo is en blijft een onvoorspelbare wedstrijd. De condities in de tweede proef, tussen Bayons en Bréziers, waren heel anders dan in de openingsproef en Thierry Neuville vertelde al aan het einde van die eerste KP dat hij in KP2 zou toeslaan. En dat deed de Belg. De Hyundai-rijder won overtuigend en greep de koppositie, met maar liefst 19,1 seconden bonus op Sébastien Ogier in zijn Toyota. Ott Tänak (Hyundai) kijkt al tegen een achterstand van 25,1 seconden aan.

Het was de jonge Belg, Grégoire Munster, die aan de finish van de droge openingsproef vertelde dat hij heel andere omstandigheden verwachtte voor KP2. Resten van sneeuw, ijs en aanvriezend smeltwater zorgden inderdaad voor een ommekeer. Neuville won met maar liefst 25 seconden voorsprong op de eerste achtervolger, Sébastien Ogier, en pakt zo de eerste plaats in de tussenstand.

Teemu Suninen heeft dan weer de twijfelachtige eer van eerste opgever van het seizoen te zijn. De transmissie van de Ford Fiesta WRC begaf het in de tweede proef en de rally is meteen over voor de fin. Vooraan is Elfyn Evans (Toyota) vierde achter de ‘grote drie’, maar wel op amper drie tienden van de nummer drie, wereldkampioen Tänak. Sébastien Loeb (Hyundai) is vijfde.

Eric Camilli (Citroën) leidt in WRC3, als achtste algemeen, voor merkgenoot Mads Ostberg die in WRC2 leidt. Grégoire Munster is vierde in WRC3, een schitterende prestatie van de jonge Belg in de Skoda Fabia R5.

Op de tweede dag van de Monte-Carlo staan er zes proeven op het programma en er wordt sneeuw verwacht.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender