Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Sordo over zijn taak als ouvreur voor Neuville

WRC Monte-Carlo: Sordo over zijn taak als ouvreur voor Neuville

Dani Sordo is dus dit weekend de ‘ouvreur’ van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, door een ziekte van de vaste oevreur van de Belgen, Bruno Thiry. De Spanjaard is onverwacht uit vakantie teruggekomen, maar doet zijn opdracht voor Thierry en Nicolas met plezier.

Het was wat onverwacht”, aldus de Spaanse Hyundai-rijder, “maar het hoort nu eenmaal bij de job. De taal zal geen probleem zijn, want ik spreek voldoende Frans om zijn nota’s te begrijpen. De corijder is overigens de vaste corijder, dus ook een Franstalig iemand en dat loopt wel los. We hebben tijdens de verkenningen al heel wat werk gehad, want er liggen veel ijsplekken, plaatsen met sneeuw en andere onverwachte obstakels. We gaan dat allemaal nog eens moeten controleren voor de proeven! Ook als er gesneden wordt in de bochten, zal het er vuil worden en ook dat behoort tijdens de rally tot onze taak om dat te noteren en door te geven.

Ben je nerveus voor de opdracht?

“Ik vind dit echt wel leuk om te doen, ik ben zelfs wat opgewonden, want ik wil het super goed doen. Het is voor iemand anders dus dan wil je echt het beste doen wat mogelijk is. Thierry heeft me wel echt een paar moeten vragen, want ik was niet echt zeker om die job te doen, dit is niet mijn normale opdracht. Ik doe dit als een vriend, om hem een goed resultaat te bezorgen. Ik hoop natuurlijk niet dat ze na de rally gaan zeggen dat de ouvreurs niet goed waren… (lacht)”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender