Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Charles Leclerc pakt eerste zege in Formule 1

F1 Spa: Charles Leclerc pakt eerste zege in Formule 1

Leclerc zegeviert in Spa! Foto © Jens Mommens

Charles Leclerc verzilverde zijn pole en pakt zo zijn eerste zege ooit in de Formule 1 in het zonnige Spa. De jonge Monegask draagt zijn overwinning op aan zijn vriend Anthoine Hubert, die gisteren het leven liet tijdens de F2-race in Spa. Hamilton en Bottas finishten als tweede en derde, net voor Sebastian Vettel. Max Verstappen viel net na de start uit.

Ondanks de dominantie van Ferrari gedurende het hele weekend, zakte Vettel dankzij de bandenstrategie naar de vierde plaats. Vettel reed op de eerste plaats toen hij teamorders kreeg om Leclerc te laten passeren. Daarna moest hij de twee Mercedesbolides afhouden en verloor hij dankzij bandenstrategie een podiumplaats. Die zijn uiteindelijk weggelegd voor Lewis Hamilton op twee en Valtteri Bottas op drie.

Problematische start voor Verstappen

Max Verstappen viel snel uit dankzij de gevolgen van een chaotische start. De top vier op de startgrid geraakte er zonder kleerscheuren vanaf. Dat was voor de Nederlander echter een ander verhaal. Zijn linker voorwiel blokkeerde en hij stevende recht op de muur af. Einde race voor Max en zijn oranje leger, dus.

De rommelige start zorgde ervoor dat Lando Norris (McLaren) een vijfde positie bemachtigde, die hij tot de laatste race kon volhouden. Het zou zijn beste resultaat in de Formule 1 zijn, maar hij geraakte op het nippertje niet over de meet door technische problemen. Voor Alex Albon (Red Bull) betekent dat een vijfde plaats bij zijn debuut, nadat hij achteraan moest starten. Norris werd na de race verklaard tot driver of the day.

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
In een notendop: uithouding
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium