Home > #Hoofdnieuws > F1: Mercedes bevestigt Valtteri Bottas

F1: Mercedes bevestigt Valtteri Bottas

Nummer 77 blijft bij Mercedes. Vandaag maakte de Duitse constructeur bekend dat de optie op Valtteri Bottas werd gelicht. De Fin blijft dus bij Mercedes, uiteraard aan de zijde van Lewis Hamilton.

Het zou gaan om een verlenging van een jaar, voor het seizoen 2020 dus. Valtteri Bottas zit sinds 2017 bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport en speelde een belangrijke rol bij het veroveren van de wereldtitels voor Mercedes. De teller voor de dertigjarige Fin blijft voorlopig staan op vijf zeges en tien pole’s.

Met 188 punten staat hij dit seizoen tweede in het kampioenschap, achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De bevestiging van Bottas bij Mercedes betekent waarschijnlijk dat de Franse belofte Esteban Ocon naar Renault zal schuiven. Daar moet dan hoogstwaarschijnlijk Hulkenberg plaats ruimen naar elders. Voor Hamilton is het een gemakkelijkheidsoplossing. Als alles bij het oude blijft hoeft die zich geen zorgen te maken over een nieuwe “hot shot” teamgenoot en kan hij zijn nummer 1 status voortzetten bij Mercedes.

Nu de transfermarkt is vrijgegeven gaan we wellicht af op een interessante Grote Prijs van Belgiƫ!

(foto: W.Bouchez)