Home > #Hoofdnieuws > WRC Duitsland: Tänak toch weer vooraan, Neuville klampt aan

WRC Duitsland: Tänak toch weer vooraan, Neuville klampt aan

Op de eerste echte rallydag in Duitsland staan twee lussen van drie proeven tussen de wijngaarden aan de Moezel op het menu en na de ochtendlus, leidt de Est Ott Tänak in zijn Toyota Yaris WRC. De WK-leider heeft echter weinig marge op onze landgenoot Thierry Neuville, die in zijn Hyundai i20 WRC de eerste proef van de dag won. Tänak schreef de twee andere chronoritten op zijn naam.

Foto: © WRC.com

In Duitsland startte Thierry Neuville zeer goed, met een snelste chrono en een voorlopig eerste plek in de tussenstand na Stein und Wein 1, maar daarna sloeg Tänak terug. “Ik weet het niet goed, ik trachtte snel en proper te rijden”, schudde Neuville zijn hoofd aan de finish van de slotproef van deze ochtend. Groot is het verschil met Tänak echter niet, want Neuville volgt als tweede op 3,2 seconden. Sébastien Ogier, die zijn motor liet afslaan in de tweede proef van de voormiddag, is derde, maar op 13,7 seconden. “Ik weet wat het probleem is, niet wat de oplossing is echter…”, aldus de Franse wereldkampioen.

De rest van het veld telt al niet meer mee, met Kris Meeke, teamgenoot van Tänak, op 17 seconden als vierde. Dani Sordo (Hyundai) is vijfde op exact één tiende van een seconde van Meeke.

Deze namiddag volgt een identieke lus van drie proeven.