Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Luc Vanderfeesten enige Belg in Porsche Supersportscar weekend

Total Spa 24: Luc Vanderfeesten enige Belg in Porsche Supersportscar weekend

Luc Vanderfeesten is de enige Belg die dit weekend heeft mogen proeven van het eerste GT2 Supersportscar Weekend van Porsche. De Porsche 911 GT2 RS Clubsport en de Porsche 935 maakten hun debuut in de Ardennen en de wedstrijden van dertig minuten waren een lust voor het oog.

“Ik ben een puur product van het opleidingssysteem van Porsche”, vertelt de zaakvoerder van Porsche Eindhoven en Maastricht. “Ik heb iets meer dan een jaar geleden de eerste Level 1-cursus in Vallelunga gevolgd. Het eerste deel van de opleidingen, de Level 1, gaat van een hoog technische simulator, over theoretische kennis tot het simuleren van een raceweekend met ingenieur en coach. Eigenlijk voelde ik me een week lang fabrieksrijder, zo goed werd ik omkaderd. Je hebt continu het gevoelen dat alles in het werk wordt gesteld om je zo optimaal de opleiding te laten beleven. Ik heb eigenlijk dezelfde opleiding nog tweemaal hernomen, maar op een iets hoger niveau, als aanloop naar de 24 Uur van Zolder van vorig seizoen.”

Ondertussen beschikt Luc Vanderfeesten over een exclusieve Porsche 911 GT2 RS Clubsport, een puur raceproduct van Porsche en de wagen waarmee het merk wil aantreden in het nieuwe GT2-kampioenschap van SRO. De GT2-categorie komt op kruissnelheid, want onlangs is de Audi R8 voorgesteld. In Barcelona, tijdens de finale van de Blancpain Endurance Cup, wordt een derde merk voorgesteld, en Ratel is vol vertrouwen dat nog een drietal andere constructeurs hun plannen in de loop van 2020 zullen bekendmaken. Het GT2-concept wordt volgend jaar ook ingevoerd in de Verenigde Staten en Azië.

“Wie weet kunnen we volgend seizoen deelnemen aan de reeks, want met amper vijf meetings is dat ook te combineren met de zakelijke activiteiten. Het is zeker een kampioenschap dat mijn interesse heeft. Verder werken we aan een mogelijke deelname aan de 24 Uur van Zolder.”

http://www.autosportwereld.be/2019/07/26/exclusief-met-porsche-experience-op-roadtrip-naar-spa/