Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: een kennismaking met zegekandidaat GPX Racing

Total Spa 24: een kennismaking met zegekandidaat GPX Racing

GPX Racing is een van de nieuwe namen in het deelnemersveld van de Total 24 Hours of Spa, maar het team onder leiding van Pierre-Brice Mena wil meteen meespelen voor de overwinning. De Porsche met startnummer 20, naar het voorbeeld van de 917K van Steve McQueen, wordt dan ook bestuurd door fabrieksrijders Kevin Estre, Michael Christensen en Richard Lietz.

Aan ambitie geen gebrek voor het team uit Dubai, dat nog maar onlangs debuteerde met twee Renault R.S.01 in de 24 Uur van Dubai en de overige wedstrijden van de 24H Series. “Afgelopen winter zijn we overgestapt naar de Porsche 911 GT3-R, omdat we snel vooruitgang willen maken en op middellange termijn aan de start willen staan van de GTE Am-klasse van de 24 Uur van Le Mans.” Aan het woord is Pierre-Brice Mena, de teambaas die in 2011 nog aan de start stond in Spa met een Aston Martin DBRS9 van Hexis Racing. “Bovendien is Porsche een iconische constructeur dat zowel een GT3- als een GTE-model ter beschikking heeft. Het maakt ons groeiproces alleen maar een stuk logischer en natuurlijker.” 

Geen eenmalig optreden

Racen in de Gulf-kleuren doe je niet zomaar. GPX Racing krijgt de steun van Roald Goethe, die betrokken is bij het oliebedrijf en zijn 16-jarige zoon Benjamin in april liet debuteren in de Blancpain Endurance Cup. De jonge Duitser had het in Monza helemaal niet onder de markt, maar lijkt nu toch over het nodige talent te beschikken om zich te laten opmerken in de GT-wereld.

GPX is niet alleen een raceteam, maar restaureert ook historic auto’s en heeft een autosportshop in Dubai

“Samen met zijn teamgenoot en coach Stuart Hall hebben we beslist om de 24 Uur van Spa links te laten liggen, maar om ervaring op te doen aan de start te staan in de 25 Hours VW Fun Cup”, gaat de Fransman door. “We wisten dus al erg vroeg dat onze Porsche op zoek was naar drie nieuwe rijders. In Paul Ricard kwam Porsche plots met het voorstel om drie fabrieksrijders in te schakelen en op zoek te gaan naar de zege. Ze moeten dus overtuigd geweest zijn van onze kwaliteiten, ondanks ons gebrek aan ervaring. Nee zeggen was uiteraard geen optie!”

Het team uit Dubai start later vandaag vanop de elfde positie aan zijn eerste 24 Uur van Spa. “Het is best een stresserend weekend, maar tegelijk besef ik dat voor ons niets moet en alles kan. Dit is geen eenmalige deelname. Volgend seizoen plannen we immers, naast de Porsche in de Silver Cup, een tweede auto die moet strijden voor het algemene klassement. Hopelijk heeft Porsche voor ons dan opnieuw drie fabrieksrijders klaarstaan…”

Foto’s: Porsche Motorsport

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts