Home > #Hoofdnieuws > DTM Assen: Rockenfeller voor het eerst sinds 2017

DTM Assen: Rockenfeller voor het eerst sinds 2017

Het was Mike Rockenfeller die de zege binnenhaalde in de tweede race van het DTM weekend op Assen. Voor Rockenfeller de eerste zege sedert 2017. Naast hem op het podium Marco Wittmann en Nico Muller.

Zege voor Rockenfeller die met een enkele stop de wedstrijd duidelijk in de hand had. De spektakelman werd Marco Wittmann die vanaf de laatste startrij een inhaaljacht begon, tegenstander na tegenstander voorbij ging en dankzij goed bandenmanagement uiteindelijk nog de tweede plaats pakte voor BMW. Nico Muller zette zijn goede vorm van gisteren verder en pakte voor Audi nog een derde plaats. Poleman Rene Rast, snel, maar algauw in de problemen met zijn banden, moest twee pitstops maken en redde met een ultieme aanval in de laatste ronden nog een vijfde plaats voor Team Rosberg-Audi.

Aberdein was meer dan gelukkig met een vierde plaats voor WRT Audi, ondanks een slechte start,  ver voor teamgenoot Fittipaldi die op een 10de plaats eindigde. Voor de troepen van RBM BMW noteren we een 13de plaats voor Philip Eng, een 15de plaats voor Van der Linden en een opgave voor Joel Eriksson.

In het kampioenschap leidt Rast (158 punten) voor Muller (136) en Wittmann (118).

 

(foto: Tino Jacobs)

 

 

 

 

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: DTM en IGTC
DTM 2023: 26 wagens, acht meetings