Home > Rally > Divers > GTC Rally: met zeges voor Monnens en De Leeuw

GTC Rally: met zeges voor Monnens en De Leeuw

Bob de Jong heeft de GTC Rally van start tot finish gedomineerd en gecontroleerd. Met zijn derde overwinning in zijn thuiswedstrijd, onderstreept de Hyundai-rijder zijn titelambities. Het was overigens de eerste “grote” overwinning voor de Hyundai in de Nederlandse rallysport.

Vrijdagavond opende Bob de Jong, genavigeerd door onze landgenoot Bjorn Degandt, de wedstrijd met vier snelste tijden op rij. Omdat de concurrentie zich verslikte in een uitgereden gat in Achtmaal, waar heel wat tenoren lek reden, sloot Bob de Jong de openingsavond af met bijna 2 minuten voorsprong. Zaterdag kon hij zijn voorsprong met succes verdedigen en behaalde hij zijn derde zege in de GTC Rally. Jasper van den Heuvel eindigde op de tweede plaats, Roald Leemans (Citroën DS3 R5) mocht als derde op het podium. Melissa Debackere, verloor veel tijd met een lekke band en een kapotte velg op vrijdag en eindigde tenslotte als vierde.

M-Cup: GTC zegedebuut voor Monnens.

In de M Cup stond er geen maat op Gunther Monnens. Eerst werd hij aangekondigd als “niet aanwezig”, maar uiteindelijk stond de snelle en spectaculaire Limburger dan toch voor de eerste keer aan de start van de GTC Rally. Hij eindigde op een erg mooie zesde plaats algemeen als winnaar van de M-Cup.
Het ging vrijdag heel hard, zeker in het donker, iets wat we niet meer gewend zijn in België. In het begin ging Franky Boulat heel hard, maar toen hij problemen kende en Hans Weijs vroeg moest opgeven, hebben we de wedstrijd gedomineerd. Ik moest vooral kijken naar de andere BMW’s, want dit mooi resultaat in de M Cup mocht ik niet laten liggen,” vertelde Gunther, die in september de Omloop van Vlaanderen zal rijden.

De Leeuw dominant in Historic

In het Historic gedeelte overklaste onze landgenoot Christophe De Leeuw  met zijn Opel Ascona A de concurrentie.
We hebben geïnvesteerd in een goede achtertrein en nu is de Ascona betrouwbaar. Het was mijn derde deelname aan de GTC Rally, zodat ik het parcours beter begin te kennen. Ik heb meteen de aanval ingezet en we bouwden onze voorsprong makkelijk uit, ook al omdat Wouter Koenderink met zijn BMW een tijdstraf kreeg. Op dit parcours zat ik veel minder vaak tegen de begrenzer dan bij voorbeeld in Vechtdal, waar de krachtigere klassiekers niet te volgen waren.

(persbericht/ed.: wb)
foto’s Kees Nouws voor GTC Rally

You may also like
In een notendop: rally internationaal
Hermen Kobus verstevigt leidende positie in Eurol R5 Rally Challenge
GTC Rally: Kobus wil revanche
Bob de Jong topfavoriet in Belgisch getinte GTC Rally.