Home > Circuit > Eenzitter > Indycar: Pagenaud viert op de veertiende juli

Indycar: Pagenaud viert op de veertiende juli

Simon Pagenaud won voor Team Penske de Indycar Grand Prix in Toronto, Canada. Voor de Fransman een ideale manier om zijn nationale feestdag te vieren.

Pagenaud haalde in Toronto zijn derde zege van het seizoen, zijn 14de in totaal, en dat net op de “Quatorze Juillet”, de Franse nationale feestdag. Hij vertrok vanuit pole en leidde 80 van de 85 rondes in de wedstrijd.

Achter hem eindigde Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) als tweede, nadat hij vroeg in de race even contact maakte met de muur. Alexander Rossi (Andretti Autosport) finishte als derde voor kampioenschapsleider Josef Newgarden (Team Penske). Zo was de top 4 aan de finish ook het leidende kwartet in de tussenstand van het kampioenschap.

In het kampioenschap schuift alles dichter bij elkaar met Newgarden als leider (434 punten), voor Rossi (430), Pagenaud (395) en Dixon (348). Er zijn nog zes races te gaan, te beginnen met de Iowa 300 op de gelijknamige Speedway nabij Newton op het einde van de maand juli.

(foto: indycar.com)

In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken