Home > Circuit > Toerisme > TCR Europe: Files neemt leiding in kampioenschap

TCR Europe: Files neemt leiding in kampioenschap

Josh Files ging voorbij aan poleman Luca Filippi en leidde zo een Hyundai dubbel in race 1 voor TCR Europe op de Red Bull Ring. Bij de Belgen eindigden Potty als achtste en Magnus als zeventiende.

Files (Target Competition, Hyundai i30 N) maakte de beste start en benutte tenvolle zijn betere positie aan de binnenkant bocht om voorbij Filipi (BRC Racing, Hyundai i30 N) te gaan. Daarna liep hij verder uit. Er was een lange safetycar periode tengevolge een incident tussen Ryba en Urrutia dat uiteindelijk leidde tot een crash met vijf wagens. Na de safety car ging Files door op zijn elan en eindigde voor Filipi. Panciatici liet zich in de slotrondes nog opzij zetten door Daniel Lloyd (Brutal Fish Racing Team, Honda Civic FK7)

Maxime Potty kon de WRT VW Golf lang op de zevende plaats houden maar de wagen begon naarmate de race vorderde steeds meer te schuiven. Hij moest uiteindelijk nog Borkovic voorlaten en eindigde als achtste. Gilles Magnus (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS) kwam goed weg na een aantal wijde schuivers en eindigde nog als 17de.

Files schuift naar voren in de kampioenschapsstand en doet de beste zaak met Julien Briché die diende op te geven, Aurélien Comte uit de race bij het safetycar incident en Gilles Magnus die buiten de punten viel… Files leidt met 159 punten voor Briché (147) en Magnus (134). Maxime Potty staat zevende met 114 punten.

Morgen is er race 2 met de omgekeerde startgrid. Coronel en Morbidelli bezetten dan de eerste rij.

(foto: tcreurope.com)

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open