Home > Circuit > Indycar: Wickens met speciale NSX in Toronto

Indycar: Wickens met speciale NSX in Toronto

Robert Wickens zal rijden in het komende NTT IndyCar Series weekend. Uiteraard niet met een Indycar maar met een speciaal klaargestoomde Acura NSX met controles aan het stuur. 

De 30-jarige Canadees was voor het laatst aan de slag op een circuit in augustus 2018 toen hij op de Pocono Raceway een ernstig ongeval kreeg. Hij is nu herstellende van een ruggenwervel blessure die hem verlamd in een rolstoel houdt. De Honda Indy Toronto wedstrijd is een thuisrace voor Wickens, die opgroeide in Guelph, Ontario, ten westen van Toronto.

Wickens zal de NSX rijden in de paraderondes voor de race met zijn verloofde Karli Woods in de passagiersstoel.  Het is een onderdeel van het Arrow project, een programma dat wil aantonen hoe technologie het leven van mensen ingrijpend kan veranderen. Wickens preciseert dat het ritje dat hij nu zal doen in niets te vergelijken is met de manier waarop hij vroeger reed. “Maar ik moet deze met de handen bestuurde wagen leren kennen om te zien hoe snel ik hier mee kan zijn. Ik zal zo snel rijden als ik maar kan“, aldus Wickens.

(foto: indycar.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken