Home > Rally > Rallyraid > Silk Way Rally: Al-Attiyah ongenaakbaar

Silk Way Rally: Al-Attiyah ongenaakbaar

Er lag wat listig navigatiewerk te wachten op de deelnemers tijdens hun rit naar Mongoliƫ. Nasser Al-Attiyah moest als eerste op de baan maar dat hinderde de Quatarees helemaal niet. Hij stormde langs de tussenpunten en kwam als eerste aan in Ulaanbaatar.

Op en af de beboste, glooiende heuvels van de Boerjata keten, dat was het programma voor vandaag. Met heel wat kruisingen en parallel wegen, wat het uitdagend maakte voor de navigatoren. Nasser Al-Attiyah en zijn co Baumel lieten zich op geen enkele fout betrappen;
Ik wilde zo veel mogelijk voorsprong halen“, zei Al-Attiyah. “Na een goede 150 kilometer zagen we dat er niemand ons meer volgde en deden we het wat kalmer aan. Daarna moesten we nog een band wisselen wegens een trage leegloper.

Al-Attyah bouwde zijn voorsprong uit tot meer dan 20 minuten op de groep van buggy’s die in het stof van de Overdrive Toyota Hilux op jacht gingen naar de dagzege. Maar het was, uitzondering op de regel, deze keer de Rus Denis Krotov die met de JWC MINI als tweede aantikte. Achter hem de Chinezen Han Wei (Geely SMG Buggy) en Liu Kun (Hanwei SMG Buggy). Erik Van Loon sloot een voor hem goede dag af met de vijfde plaats op zijn Overdrive Toyota Hilux. Yazeed Al-Rahji moest met de andere Overdrive Toyota de handdoek gooien na een moeilijk begin van de rally tot nu toe. Zijn motor begaf het na alternatorproblemen en een kapotte waterpomp.

Morgen wordt er een lus gereden rond Ulaanbataar met 470,19 kilometer tegen de chrono. Het worden vooral moeilijk te navigeren eindeloze routes door de steppe met ook wat droge beddingen en lage heuvels, zoutmeren en met stenen bezaaide vlaktes. Het wordt vooral opletten geblazen voor lekke banden.

 

foto: Overdrive Racing

You may also like
Silk Way Rally: Nasser Al-Attiyah met recordzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah in het zicht van de eindzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah met zeven op zeven
Silk Way Rally: Al-Attiyah met een gelukje