Home > Circuit > Toerisme > WTCR: Tarquini proeft van WRC

WTCR: Tarquini proeft van WRC

Gabriele Tarquini mocht ervaren wat het is om met een WRC wagen over de onverharde wegen van Sardinië te rijden. Hij nam de maandag na de WK rally plaats naast Hyundai rijder Andreas Mikkelsen en verbaasde zich over de sensaties…

Dit was de eerste keer dat ik over onverhard reed en ik was echt verbaasd“, zei Tarquini. “De acceleratie, de stabiliteit van de wagen op de rechte lijnen, het schakelen, remmen en de stijl van rijden was allemaal zo heel verschillend van wat ik ken, en dat was heel indrukwekkend. De WRC rijders zijn gekke en zeer getalenteerde rijders. Ik snap niet hoe Andreas zo kalm bleef. Zelfs in de corijder-stoel naast een professional als Andreas was ik bang. Het is helemaal anders dan WTCR, maar evenzeer fantastisch. Ik hoop dat we op een dag eens een plezier terug kunnen doen.

Laten we zeggen dat Gabriele waarschijnlijk bij circuit racen moet blijven en dat ik maar bij mijn huidige bezigheid moet blijven! We hadden veel plezier en het was een perfecte manier om eens de brug te slaan tussen de twee zeer verschillende werelden waarin wij aan de slag zijn“, reageerde Mikkelsen.

(foto/videolink: Hyundai media)

 

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender