Home > #Hoofdnieuws > BRC Ypres: Breen controleert, strijd om tweede plaats mooi

BRC Ypres: Breen controleert, strijd om tweede plaats mooi

Dat Craig Breen in Ieper gaat winnen, is nog geen vaststaand feit, maar het gaat de Noord-Ier dermate voor de wind dat hij nu al kan controleren. Halverwege de rally, na 12 van 23 proeven, leidt hij met 35,6 seconden voorsprong op Keving Abbring en 43,8 seconden op Kris Princen. Uiteraard rijdt de volledige top-3 met Volkswagen. Kevin Demaerschalk (Citroën) verloor in de tweede KP van de dag acht minuten en mag een mooi eindklassement vergeten.

Breen, Breen en Abbring, dat waren opnieuw de namen van de snelste mannen deze ochtend in het Heuvelland. Breen komt zo op zeven, Abbring op vijf. De enige die dus nog iets of wat aanklampt, is Kris Princen, want een tweede plek zit er voor de Limburger nog steeds in. Hij blijft Abbring onder druk zetten en de minste fout van de Nederlander kan hem het zilver kosten.

Sébastien Bedoret en Freddy Loix (beide Skoda) zitten gebeiteld op de plaatsen vier en vijf, gevolgd door de eerste Brit, Matt Edwards (Ford Fiesta) en de eerste man uit de streek, Davy Vanneste (Polo). Vincent Verschueren (Skoda) verloor nog maar eens tijd en rijdt op een ontgoochelende achtste plaats (Skoda), net voor PJ Cracco en Tom Cave (Hyundai).

Na de middag gaat het richting het noorden van Ieper voor vier kortere proeven.