Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – Indycar

In een notendop: F2 – F3 – Indycar

Formule 3 – Prema dubbel: Jehan Daruvala en Robert Shwartzman maakten er een dubbelzege van voor Prema op Le Castellet. Poleman Jake Hughes (HWA Racelab) verloor het voordeel van de beste startplaats aan de Indiër bij de start. Later had hij een aanrijding met Marcus Armstrong en diende op te geven. Pedro Piquet mocht voor Trident op de laagste podiumtrede. Vandaag is er race2.

Formule 2 – De Vries naar winst: Nyck De Vries leek naar een gemakkelijke zege te gaan vanaf de vierde positie op de startgrid. De ART rijder haalde zijn derde zege in vier races en gaat staat ook aan de leiding in de tussenstand van het FIA Formula 2 Championship. Achter hem eindigden poleman Sérgio Sette Câmara en Jack Aitken. Vandaag is er de sprintrace.

Indycar – Herta weeral de jongste ooit: De 19-jarige Colton Herta was al de jongste winnaar ooit bij de Indycar. Hij deed er nog het record van “jongste poleman ooit” bij. Op het circuit van Road America in Elkhart Lake zette hij de besttijd neer met de GESS Capstone Honda voor Alexander Rossi (Andretti Autosport Honda). De race wordt vanavond gehouden.

Super Formula – Sugo: Naoki Yamamoto (Team Dandelion Racing – Honda) won de race in Sugo en verstevigt zijn leiding in het kampioenschap.

 

(foto: fiaformula2.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken