Home > #Hoofdnieuws > WRX: Vol startveld voor Höljes

WRX: Vol startveld voor Höljes

De wedstrijd in het Noorse Hell is nog maar net achter de rug, en daar is de deelnemerslijst reeds voor die volgende wedstrijd in Scandinavië. Het Zweedse Höljes kan traditioneel op heel wat belangstelling rekenen en dat resulteert in een vol startveld voor de zesde manche van het Wereldkampioenschap Rallycross.

De manche in Höljes betekent voor rallycross evenveel als Monaco voor F1 of Le Mans voor circuit. Iedereen wil erbij zijn en de sfeer aldaar is ongekend met vaak 50000 of meer toeschouwers. In het WK zien we 25 deelnemers en het lijstje permanente rijders, waaronder onze landgenoot Guillaume De Ridder (Renault Clio), wordt aangevuld met zo’n 9 namen. Onder die 9 namen zien we de Let Reinis Nitiss die met de Hyundai van GRX Taneco na Abu Dhabi aan zijn tweede wedstrijd toe is. Vanuit Frankrijk komen de broers Jonathan en Fabien Pailler met een Peugeot 208 van Pailler Competition het veld vervoegen en het meest in het oog springen doet de deelname van drie rijders voor het Zweedse OMSE (Olsbergs MSE). OMSE trok zich eind vorig jaar terug uit het WK en in Zweden zien we de Zweden Kevin en Sebastian Eriksson elk een Ford Fiesta besturen terwijl de Deen Ulrik Linnemann een Honda Civic laat debuteren in het WK. We geven nog mee dat de broers Timmy en Kevin Hansen nog steeds de rangschikking aanvoeren. Timmy telt met 107 punten één luttel puntje meer dan Kevin. De Noor Andreas Bakkerud volgt met 92 punten op plek drie.

De lijst van de klasse Supercars in het Europese kampioenschap telt liefst 27 namen waarbij de Ier Derek Tohill (Ford Fiesta) die vorig jaar nog het hele Europese kampioenschap reed. De Zweed Robin Larsson (Audi S1) voert met een twee op twee uiteraard nog steeds de rangschikking aan. Ook de naam van onze landgenoot Enzo Ide, eveneens met een Audi S1, prijkt de deelnemerslijst. Maar dat was ook het geval voor Hell waar Ide uiteindelijk niet aan de start kwam.

Ook de Europese Super1600-klasse bereikt met 25 namen het maximum aantal deelnemers, daar wordt de rangschikking aangevoerd door de Rus Aydar Nuriev (Audi A1, Volland Racing).

De lijst van deelnemers in de klasse RX2 wordt later bekendgemaakt. Daar zien we uiteraard al zeker de Belg Steve Volders terug als permanent rijder.

(foto J Dingenen: de Hansens, hier in Spa, prijken nog steeds bovenaan in het WK)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium