Home > Rallycross > WRX > WRX Noorwegen: dan toch Grönholm…

WRX Noorwegen: dan toch Grönholm…

Gisteren kondigden we u de zege aan van Marklund in de WorldRX wedstrijd in Noorwegen. Maar dat was buiten de technische controles gerekend. Marklund werd na de race uit wedstrijd gezet wegens technische non-conformiteit. Bovendien werd ook Hansen bestraft en zo ging de zege alsnog naar Grönholm!

Anton Marklund, Kevin Hansen en Niclas Grönholm. Zo was het podium na de wedstrijd in Hell gisteren. Na de race schoof Grönholm eerst op naar een tweede plaats nadat Kevin Hansen een straftijd van één seconde kreeg voor “onsportief rijgedrag”. Eén seconde maakt in het felbevochten veld van het WK Rallycross een wereld van verschil.

Later op de avond werd dan Marklund uit de wedstrijd geschrapt toen de technische commissarissen zijn Renault Mégane RS niet conform bevonden.

Zege dus voor Grönholm en de Hyundai i20 bij zijn terugkeer, nadat hij de vorige twee races wegens ziekte moest laten voorbijgaan. Kevin Hansen (Peugeot 208) houdt de tweede plaats en Janis Baumanis (Ford Fiesta) komt op het podium. Ook Kevin Abbring schuift met de Skoda Fabia op naar de vierde plaats.

(foto: J.Loix) 

You may also like
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet
Autosport: de stand van zaken
In een notendop corona: Super Formula, F1 en meer
WRX Noorwegen: Volders naar RX2 halve finales, De Ridder out.