Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben

FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben

Het was weeral een beklijvende race in het WK FIM Endurance voor motoren. De zege ging in de 8u van Oschersleben naar de F.C.C. TSR Honda France  machine en met de Yamaha van VRD Igol Pierret Expériences op de derde plaats zagen we met Xavier Siméon een Belg op het podium.

Toegegeven, dame Fortuna moest her en der een handje toesteken om het eindresultaat in zijn definitieve vorm te gieten. Het Suzuki Endurance Racing Team ging bij het vallen van de vlag het snelste van start maar moest na enige tijd toegeven aan de #111 Honda van Yonny Hernandez.  Gregg Black bleef echter aanklampen en dat leidde tot een eerste valpartij toen hij koppig de Honda wilde voorgaan. Toen hij later nogmaals tegen de vlakte ging was het spel gespeeld voor Suzuki. De #7 YART Yamaha en de  #1 F.C.C. TSR Honda France knokten dan lang voor de leiding, met slechts luttele seconden tussen hen. Tot op een uur en twintig minuten voor het einde toen de YART Yamaha plots zijn olie uitgoot en Marvin Fritz parkeerde naast de baan. Het oliespoor werd te laat opgemerkt door de #111 van Hernandez, die tegen het asfalt ging en met de leider en de vierde plaats uit de race schoof  de #1 Honda naar de leiding.

F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray en Mike Di Meglio) lieten zich de zege niet ontsnappen en finishten voor Team SRC Kawasaki France ( Jérémy Guarnoni, David Checa en Erwan Nigon) en voor VRD Igol Pierret Expériences (Florian Alt, Florian Marino en Xavier Siméon).

Superstock: titel voor Moto Ain

Aan de voet van het podium eindigde het Moto Ain team van Roberto Rolfo, Robin Mulhauser en Stefan Hill. Zij leidden voor het grootste deel van de wedstrijd de klasse voor de Superstock. Met hun zege voor het Wójcik Racing Team 2 en BMRT 3D Maccio Racing wonnen ze ook voor de eerste keer de FIM Endurance World Cup in Superstock.

De Superbike deelnemers beëindigen hun kampioenschap op 28 juli tijdens de Suzuka 8 Hours in Japan. Door de gebeurtenissen in Oschersleben leidden daar nu het Team SRC Kawasaki France met 132 punten, voor Suzuki Endurance Racing Team (127) en F.C.C. TSR Honda France (109).

(foto: fimewc.com)

You may also like
FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.
Moto: WK Endurance keert terug op Spa-Francorchamps
Moto: 8u Slovakiaring voor YART Yamaha