Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Van der Mark!

WorldSBK: Van der Mark!

Inderdaad, met deze drie woorden zouden we de zondag op Jerez kunnen samenvatten voor de World Superbikes. De Nederlander was het hele weekend al goed op dreef en kon deze zondag afsluiten met een welverdiende zege.

Even leek alles bij het oude te blijven. Bautista en de almachtige Ducati schreven net voor de middag de Superpole race op hun naam. Van der Mark zette de Yamaha keurig op de tweede plaats voor de GRT machine van Melandri.

En bij de start van race 2 schoof Bautista al snel naar de leiding en maakte zich op om aan het einder te verdwijnen toen hij in ronde twee onderuit schoof. Nulresultaat dus voor de Spanjaard en meteen rook Jonathan Rea zijn kans. Maar de Kawasaki rijder kreeg het onverwacht moeilijk met Van der Mark, die na een rondenlang duel de Yamaha eindelijk voorbij kon prikken naar de leiding en daarna tiende per tiende uitliep tot hij uiteindelijk met 3,5 seconden voorsprong de zege pakte op Rea. Razgatlioglu maakte er met de Pucetti Kawasaki een mooie derde plaats.

Supersport: de Bardahl Evans Bros. express

Mahias was met Pucetti Supersport 600 Kawasaki indrukwekkend snel weg. Maar algauw kreeg de Fransman de Bardahl Evans Bros. Yamaha sneltrein over zich heen van Krummenacher en Caricasulo. Die stoomden door, kregen nog gezelschap van een fel opkomende Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) maar regelden uiteindelijk de zaken onder elkaar. Caricasulo ging voor aan Krummenacher (die pitsignalen kreeg om “aan te pikken” eerder dan het tempo te voeren). Jules Cluzel pakte de derde podiumplaats.
Onze landgenoot Loris Cresson zat lang in gevecht voor de 14de plaats maar kwam uiteindelijk als 12de over de finish.

Supersport300: Gonzalez op de lijn

De Spanjaard Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team) haalde op de lijn zijn derde zege van het seizoen in Jerez. In een nagelbijter van een finish kwam hij eerder over de lijn dan Marc Garcia (DS Junior Team), de kampioen 2017 en Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300), de kampioene 2018!

(foto: worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: terugblik Argentinië
WorldSBK: terugblik op Laguna Seca
In een notendop: World Superbikes
WorldSBK: koning Rea is terug