Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: terugblik Argentinië

WorldSBK: terugblik Argentinië

Het werden bewogen wedstrijden in Argentinië met hommeles over de staat van het circuit, de heropstanding van Bautista en de strijd om de Supersport titel.

foto: (c) worldsbk

Alvaro Bautista en Ducati stonden nog eens op de pole voor de eerste race van het Argentijnse weekend in de Superbikes. Naast hem Michael Van der Mark (Yamaha) en kersvers wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki). Zij voerden een uitgedunde veld aan nadat Loris Baz forfait gaf na een crash, maar vooral nadat o.a. Davies, Camier, Laverty en nog een handvol anderen aangaven niet te willen starten op San Juan. De reden was de piste die bij de hoge asfalttemperaturen amper grip bood. Er werd op San Juan Villicum immers nauwelijks gereden sedert de wedstrijd vorig jaar. De eerste race van het weekend werd een zaak voor Bautista, die redelijk vlot voorbij Jonathan Rea geraakte en de wedstrijd naar zijn hand zette. Achter Bautista en Rea stond Razgatlioglu met de Pucetti Kawasaki op de derde podiumtrede.

Rea herpakte zich op zondag met een zege in de Superpole race en kon race twee op zijn naam schrijven voor Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) en Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing). Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) en Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) vervolledigden de top vijf.

Supersport: nog geen beslissing

Een zeer vreemde startgrid in deze klasse met Corentin Perolari (GMT94 YAMAHA) die zijn eerste pole haalde voor Ayrton Badovini (Team Pedercini Racing) en Jules Cluzel (GMT94 YAMAHA). Titelkandidaat Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) stond pas vijfde en voor zijn teamgenoot en concurrent Federico Caricasulo, achtste. In de race hield Jules Cluzel zijn titelhoop levendig met de zege, voor Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) en Isaac Viñales (Kallio Racing). De kanshebbers op de titel, BARDAHL Evan Bros ploeggenoten Caricasulo en Krummenacher, kwamen elkaar tegen onderweg. Na enig duw- en trekwerk ging Caricasulo door naar een vijfde plaats, Krummenacher eindigde als zevende. De titelstrijd schuift dus nog een wedstrijd door…

You may also like
WorldSBK: terugblik op Laguna Seca
In een notendop: World Superbikes
WorldSBK: koning Rea is terug
WorldSBK: Sykes naar een verrassende pole