Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Tänak wint en Neuville tweede

WRC Portugal: Tänak wint en Neuville tweede

In Portugal is Ott Tänak in zijn Toyota Yaris WRC de winnaar geworden van een wel echt doldwaze wedstrijd. Waar de Est vooraan zijn positie hield, werd het gevecht voor de resterende podiumplaatsen enorm intens. Kris Meeke kraakte onder de druk van Thierry Neuville en crashte in de Powerstage. Neuville werd dus tweede, voor Sébastien Ogier in zijn Citroën C3 WRC. De Fransman blijft ook leider in het WK, voor Tänak en Neuville.

Op de slotdag was nog alles mogelijk met de top-3 binnen de 10 seconden. Snel werd duidelijk dat Ott Tänak de wedstrijd in handen had en dat de druk meer kwam van zijn teamgenoot Kris Meeke dan van Thierry Neuville die alles uit zijn Hyundai haalde. Maar het venijn zat in de staart van de wedstrijd, met Meeke die in de voorlaatste KP in de fout ging, zijn tweede plek verloor en vervolgens tijdens de Powerstage ook nog eens van de baan ging.

Ogier WK-leider

Finaal ging de zege dus naar Ott Tänak en Toyota, voor Thierry Neuville in de Hyundai i20 WRC en Sébastien Ogier in de Citroën C3 WRC. Ogier scoorde bovendien nog eens de vijf punten van de Powerstage, voor Thierry Neuville en Ott Tänak. In het WK blijft Ogier leider met 142 punten voor Tänak (140) en Neuville (132). Achter het trio gaapt een enorm gat tot Elfyn Evans, die met 65 punten vierde is. Hyundai blijft leider in het WK voor constructeurs. Noteren we nog de vierde en vijfde plek voor Ford met Teemu Suninen en Elfyn Evans.

De volgende wedstrijd is Sardinië, van 13 tot en met 16 juni.