Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: stemmen uit de paddock

FE Berlijn: stemmen uit de paddock

Dit weekend vindt in Berlijn de voorlaatste E-Prix in Europa van dit seizoen plaats. Voorlopig staat DS Techeetah aan de leiding van de zowel het rijders- en teams-kampioenschap. Maar niet is wat het lijkt in FE. Van alle rijders krijgen we te horen dat het grote gevecht zal plaatsvinden in New York. Dit weekend wordt de actie over 2 dagen verdeeld, meet vandaag de vrije trainingen en morgenvroeg onmiddellijk de kwalificaties. Wij spraken met de rijders voor de eerste sessies.

Vandoorne: “Voor het team (HWA) is dit een thuisrace, maar eigenlijk betekend dit niet zo veel voor ons. We zijn een volledig nieuw team van dit seizoen en proberen elk weekend opnieuw zo veel mogelijk te leren. Dit weekend is het een compleet andere soort tarmac dan we gewoon zijn, maar dit is voor alle rijders hetzelfde. Morgenochtend zal ik direct gefocust moeten zijn aangezien het bij de kwalificaties direct goed moet zitten. Dit weekend ligt mijn focus volledig bij FE, maar vanaf maandag gaat al mijn aandacht naar de 24H van Le Mans aangezien de testen binnenkort starten.”

Lotterer: “JEV (Jean-éric Vergne) en ik staan bovenaan het kampioenschap, maar uiteindelijk is het ieder voor zich. Elk weekend ziet het klassement er anders uit. FE is een serie waar het niveau heel erg hoog ligt en dat merk je ook. Verschillende constructeurs zien FE meer en meer als een basis voor hun ontwikkeling. Met de komst van Porsche en Mercedes volgende jaar wordt dit nog eens bevestigd.”

D’Ambrosio: “Ik heb heel veel zin in dit weekend. We hebben een goede performante wagen en alles is nog mogelijk. Het kampioenschap ligt nog steeds binnen handbereik als je kijkt waar JEV 2 races geleden nog stond. We moeten zo hoog mogelijk proberen scoren en liefst van al nog op het podium eindigen.”

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten