Home > Circuit > Indycar maakt zich klaar voor kwalificaties

Indycar maakt zich klaar voor kwalificaties

Vandaag loopt de eerste testweek af op de Indianapolis Motor Speedway. De teams hebben een aantal vrije sessies achter de rug. Morgen zijn er de eerste kwalificatiesessies. Waar staan we?

Voor Fernando Alonso is het met de McLaren Indycar heel andere koek dan tijdens zijn debuut twee jaar geleden, toen hij in het Andretti Racing Team werd geïncorporeerd. McLaren moet langs het moeilijke pad waar alle “rookie” teams langs moeten, ook al werken ze samen met Carlin. Alonso haalde in de eerste training een 32ste plaats (224,162 mph) en in de tweede een 29ste tijd met een run van 225,433 mph in de Dallara-Chevy.

Maar… hij ging ondertussen ook al eens goed in de muur. Dat deed ook al Felix Rosenqvist (een goede week geleden nog poleman op het “road” circuit.

En gisteren ging dan ook Patricio O’Ward er hard af. En moest u eraan twijfelen: Indycar is een heel ander beestje dan F1. De wagens zijn dan wel zwaarder en hebben minder pk neer te zetten maar de snelheden om de ovaal van Indianapolis zijn hallucinant en de downforce een pak kleiner dan wat een doorsnee F1 wagen kan neerzetten. Deze crash van O’Ward ziet er in alle geval meer dan schrikbarend uit. De rijder was trouwens helemaal OK.

De besttijd tot nu toe kwam aan Will Power, in de Penske Dallara-Chevy. Hij zette in de eerste sessie al een ronde van 229,745 mph. Als u dat wil omrekenen, dat is meer dan 369,7km/u… gemiddeld! Zijn teamgenoot Pagenaud was de enige andere rijder met een 229 mph tijd.

(foto: indycar.com/videobron: youtube)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken