Home > #Hoofdnieuws > WRX: Eau Rouge wacht op de Supercars

WRX: Eau Rouge wacht op de Supercars

Nog enkele dagen en dan zullen we getuige zijn van wagens uit de discipline rallycross die voor de eerste maal over de Eau Rouge zullen razen. Het Wereldkampioenschap rallycross bezoekt onder de naam “World RX of Benelux” namelijk voor de eerste keer het circuit van Spa-Francorchamps.

Voor wie het nog niet las op onze pagina’s, liefst drie landgenoten zullen aantreden in het WK. Er is uiteraard Guillaume De Ridder die als permanente rijder met de Renault Clio van GCK Academy minstens de halve finale wil halen. De Ridder krijgt verder gezelschap van Enzo Ide (Audi S1) en op de valreep ook van Francois Duval (Skoda Fabia). Duval vervangt de Litouwer Rokas Baciuska bij ES Motorsport.

Het Belgische contingent rijders zal heel wat weerwerk mogen verwachten waarbij we eerst kijken naar de Zweedse broers Kevin en Timmy Hansen met de Peugeot 208 van Team Hansen-MJP. Kevin Hansen komt als leider naar Spa terwijl Timmy twee weken geleden in Barcelona overtuigend wist te winnen. Maar wat mogen we verwachten van Mattias Ekström? Ekström vormt voor de gelegenheid een team met onze landgenoot Ide en zal aantreden met de Audi S1 waarmee hij in 2016 wereldkampioen werd. Verder is er de Noor Andreas Bakkerud (Monster RX Cartel/Audi S1) die in Barcelona als derde mee het podium op mocht naast de broers Hansen. Bakkerud’s Britse teamgenoot Liam Doran reed dan weer naar een podium in Abu Dhabi. Wie jammer genoeg forfait dient te geven wegens gezondheidsredenen (appendix) is de Fin Niclas Grönholm die uitkomt voor het team GRX Taneco en momenteel tweede is in het kampioenschap. Zijn landgenoot Joni Wiman, die sowieso als derde rijder gepland stond bij GRX Taneco, zal de plek van Grönholm voor de gelegenheid innemen.

Naast drie Belgen in het WK hebben we met Steve Volders een vierde landgenoot in Spa. Volders verdedigt als permanente rijder zijn kansen in RX2 en leek in Barcelona in zijn halve finale net na de start even op weg richting een plek naar de top drie maar werd hardhandig weggedrukt. Volders rekent op meer geluk in eigen land.

Geen Belgen in Super1600 maar een “vol huis” betekent hier liefst 25 inschrijvingen waarbij Aydar Nuriev, winnaar in Barcelona, zijn leidersplaats verdedigt.

Vrijdag wordt het circuit officieel geopend en zaterdag zijn er ’s ochtends de eerste trainingsritten gevolgd door de eerste reeksen. De overige heats worden zondag afgewerkt en in de namiddag zijn er dan de finales. Het weer lijkt zeker een rol te spelen zoals wel vaker in Spa.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium