Home > #Hoofdnieuws > WRX: Broers Hansen bovenaan in Barcelona

WRX: Broers Hansen bovenaan in Barcelona

De broers Timmy en Kevin Hansen voeren met hun Peugeot 208 de rangschikking aan na dag één van de tweede manche van het Wereldkampioenschap rallycross in Barcelona. Het is de oudste, Timmy, die met twee snelste tijden voorlopig domineert op het Circuit de Catalunya.

Het Zweedse broederpaar, rijdend voor Team Hansen MJP, wordt op de derde plek gevolgd door de Rus Timur Timerzyanov met zijn Hyundai i20 van GRX Taneco terwijl de Noor Andreas Bakkerud (Audi S1, Monster Energy RX Cartel) voorlopig vierde is. Onze landgenoot Guillaume De Ridder is met zijn Renault Clio van GCK Academy voorlopig 14de en moet 6 punten goedmaken op de twaalfde plek om aanspraak te kunnen maken op een mogelijke halve finale. Die twaalfde is de Brit Liam Doran, teamgenoot van Andreas Bakkerud. De Ridder diende in reeks één tweemaal te jokeren nadat hij een valse start veroorzaakte.

RX2: Volders voorlopig tiende
In RX2 is onze landgenoot Steve Volders voorlopig tiende, waarmee hij dus kans maakt op een halve finale. Regerend kampioen Oliver Eriksson voert de rangschikking aan na twee beste tijden.

Super1600: een spannende strijd
In Super1600 werden reeds drie heats afgewerkt en daar zien we een spannende strijd tussen twee Audi-rijders van Volland Racing. De Russen Artur Egorov en Aydar Nuriev zijn voorlopig één en twee en er is slechts een onderling verschil van drie punten.

Zondag begint de actie omstreeks 8u45 waarna de overige heats worden afgewerkt en in de namiddag de finales worden verreden.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium