Home > Rallycross > Dakar: nieuwe details over parcous in Saudi-Arabië

Dakar: nieuwe details over parcous in Saudi-Arabië

Volgend jaar gaat de Dakar Rally voor het eerst door in het Midden Oosten. Organisator ASO hield vandaag een persconferentie in Al-Qiddiya om de route van de 42ste editie voor te stellen.

Op 5 januari is er de officiële start in Jeddah, de tweede grootste stad van het land, gelegen aan de westkust. Na ruim 9.000 km, verdeeld over 12 etappes eindigt het spektakel met een aankomst in Al-Qiddiya op 17 januari. Op 11 januari is er de enige rustdag, in de hoofdstad Riyadh.

De zandduinen lijken het decor te gaan domineren, al krijgen de deelnemers in het begin wel enkele ruige bergwegen voor de kiezen. Met een beetje fantasie zien we er zo al de WRC-toppers over vliegen.

Opmerkelijk was dat, gezien de positie van Saudi-Arabië, Laia Sainz aan het woord werd gelaten als vrouwelijke motorrijder. David Castera, directeur van het evenement gaf wat uitleg bij de onthulling. “Voor Dakar begint er een fantastisch nieuw avontuur. In een van de meest uitgestrekte landen van het Midden-Oosten zijn de mogelijkheden eindeloos. We zorgen voor een heuse sportieve uitdaging met een gevarieerde route doorheen gigantische terreinen van woestijnen, berglandschappen, canyons en kustregio’s.”

Binnenkort moeten ook de eerste verkenningen plaatsvinden. Momenteel ligt er een deal van vijf jaar op tafel voor Saudi-Arabië, al kan er altijd een uitstap gemaakt worden naar een van de buurlanden.

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota