Home > Circuit > FFSA GT: meteen prijs voor Stéphane Lémeret

FFSA GT: meteen prijs voor Stéphane Lémeret

Stéphane Lémeret en Pierre-Alexandre Jean (Alpine A110 GT4 / CMR) hebben de eerste wedstrijd van het Franse FFSA GT gewonnen. Op het circuit van Nogaro eindigden ze voor polezitters Fabien Michal / Grégory Guilvert (Audi R8 LMS GT4 / Saintéloc Racing) en Robert Consani / Benjamin Lariche (Alpine A110 GT4 / Speed Car).

Fabien Michal controleerde in zijn R8 LMS GT4 de start en hield de achtervolgende Alpine op afstand. Hij bouwde in het begin van de race een mooie voorsprong uit, maar tijdens de pilotenwissel keerde het tij. Halfweg koers verving Pierre-Alexandre Jean Stéphane Lémeret en de Fransman nam prompt de leiding over van Grégory Guilvert, die ondertussen de plaats van Michal ingenomen had.

Een kwartier voor tijd verschijnt een Full Course Yellow na de exit van Erwan Bastard (Ginetta G55 GT4 / Schatz Lestienne Racing). Ook de safety car komt eraan te pas. Met nog zeven minuten te gaan is de baan opnieuw vrij en in die minieme tijdspanne geeft Jean niets meer weg. Een mooie overwinning voor onze landgenoot dus in de openingsmanche van dit Franse kampioenschap. In het AM ging de zege naar de Porsche 718 Cayman GT4 van Nicolas Gomar en Julien Lambert (AGS Events).

Lémeret was na afloop vanzelfsprekend erg tevreden. “Het is fantastisch om terug te komen met een overwinning na vier jaar afwezigheid. Het niveau ligt hier bijzonder hoog. We wisten dat de Alpine in het voordeel was tegenover de Audi naarmate de race vorderde, maar alle eer gaat toch naar Pierre-Alexandre Jean. Het is ongelofelijk om te zien tot wat deze jongen in staat is op zijn leeftijd.”

Volgende maand (17-19 mei) is er opnieuw een manche van het FFSA GT. Het Franse Pau ontvangt dan Lémeret en co.

You may also like
Speedweek Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters
Speedweek Spa: het tweede deel op zaterdag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup