Home > Moto > Internationaal > Le Mans 24u Moto: Mototech EWC vanop de 22ste plaats

Le Mans 24u Moto: Mototech EWC vanop de 22ste plaats

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Het Belgische MototechEWC heeft een vernieuwd rijderskwartet. Bij de Bol D’Or reden Nigel Walraven, Marc Buchner en Bram Lambrechts voor het team. Bram bleef, maar wordt nu versterkt met Grégory Fastré, Camille Hedelin en Sébastien Le Grelle.

Een van deze rijders wordt reservepiloot tijdens de 24 uur van Le Mans, waar 3 piloten aan de start mogen staan. Ze mogen wel alle vier trainen. De vrije training dinsdag was een halve maat voor niets, door het weer. Donderdag, wanneer de eerste officiële sessies plaatsvinden, zijn zonovergoten bij een aangenaam temperatuurtje. Fastré en Hedelin zijn aan elkaar gewaagd, maar Le Grelle heeft wat moeite om zich hier de de stop & go stijl aan te meten terwijl Lambrechts erg constant rijdt, een paar tienden langzamer dan Le Grelle.

Wie van de vier?

De kwalificaties en nachttrainingen verliepen erg vlot. Weinig problemen en de piloten vinden een goed compromis wat de afstelling van de R1 aangaat. Op vrijdag gaat Bram in de laatste kwalificatie nog even het grind van de Dunlop chicane in, maar de schade is beperkt. MototechEWC mag zaterdag starten vanop de 22e plaats, op een deelnemersveld van 59 teams. Straks wordt de knoop doorgehakt en bepaald wie de 3 rijders zijn die van start gaan.

Volg de race vanaf zaterdag 14u45 op Eurosport (2). Finish zondagmiddag om 15u.

(persbericht/foto’s: MototechEWC)
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_gallery fullwidth=”on” auto=”on” auto_speed=”3500″ _builder_version=”3.19.9″ gallery_ids=”38577,38576,38575,38574,38573,38572,38571″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance
FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.
Moto: WK Endurance keert terug op Spa-Francorchamps