Home > Circuit > WEC: twee extra wagens tijdens de 24 Uur van Le mans

WEC: twee extra wagens tijdens de 24 Uur van Le mans

De Automobile Club de l’Ouest ACO kwam vandaag met een enigszins verrassende beslissing. Voor de komende editie van de 24 Uur van Le Mans krijgen twee extra wagens een plaatse op de grid, wat het totaal nu op 62 brengt. De gelukkigen zijn High Class Racing met de #20 ORECA 07 Gibson en United Autosports, dat dan toch een tweede wagen aan de start kan brengen met de #32 Ligier JS P217.

Om deze beslissing mogelijk te maken zullen er in de pit lane twee tijdelijke garages opgezet worden. Daardoor zal de organisatie wel een nieuwe toegang tot de pits moeten vinden aan de andere kant van de Module Sportif. Ook het vip car park zal een nieuwe bestemming moeten krijgen.

Met 62 wagens zorgt de komende editie van Le Mans opnieuw voor een record. Of dat lang zal blijven staan is nog maar de vraag, want er zijn plannen om tegen de honderdste verjaardag van de race (2023) een volledig nieuw pitcomplex te bouwen, met nog meer plaats.

High Class Racing krijgt nu in zijn eerste seizoen met de ORECA 07 Gibson een startplaats. Vorig jaar bleven ze nog steken op de reservelijst met de Dallara P217 Gibson LMP2. Voor United Motorsports is deze beslissing ook een opluchting. Ondanks elf deelnames in ACO-kampioenschappen kregen zij oorspronkelijk slechts één wagen aan de start. Die beslissing viel niet in de smaak, maar uiteindelijk valt alles in zijn plooi voor de renstal.

 

 

You may also like
WEC: Di Resta met United Autosports naar WEC
Cijfers en weetjes na Le Mans 2018
Stemmen van de winnaars na de 24 Uur van Le Mans
Fotogalerij: de laatste uren zijn aangebroken in Le Mans