Home > Circuit > NWES: dubbel voor Vilarino, Longin opnieuw tweede

NWES: dubbel voor Vilarino, Longin opnieuw tweede

Het was een perfecte Euro NASCAR-comeback voor Ander Vilarino (#48 Racing Engineering Ford Mustang) tijdens de seizoensopener in Valencia. Na winst gisteren reed hij vandaag van start tot finish aan de leiding. Een sterke Stienes Longin (#24 PK Carsport Chevrolet Camaro) eindigde  opnieuw als tweede op het Circuit Ricardo Tormo.

Met zijn 22ste overwinning, zijn zesde in Valencia, is hij een van de succesvolste piloten in de geschiedenis van het Euro NASCAR. “Ik had een geweldige wagen, proficiat aan het team”, aldus Vilarino. “Ik had niet gedacht om hier te winnen, laat staan twee keer. Dankzij een perfecte wagen is het toch gelukt. Bedankt aan iedereen om hier een fantastisch weekend van te maken.”

Longin was ondanks een nieuwe tweede plaats tevreden. “Het was een mooi weekend voor ons. “Het team bouwde een geweldige wagen. Ik denk dat ik in de tweede wedstrijd kans maakte op de zege, maar uiteindelijk is het ook goed om na dit weekend veel punten mee naar huis te nemen. Ik probeerde, maar Ander was net dat tikkeltje sneller.”

Loris Hezeman (#50 Hendriks Motorsport Ford Mustang) werd derde en won ook de Junior Trophy. Hij haalde het na een spannende strijd met Alon Day. Nicolo Rocca (#24 PK Carsport Chevrolet Camaro) eindigde voor de tweede wedstrijd op rij in de top vijf en stond ook op de tweede plaats van het Junior Trophy-podium.

“Ik ben blij dat we na een moeilijke kwalificatie toch nog derde worden”, weet Hezemans. “Ik had een goede start vanaf de vijfde plaats en kon vlak na de start een positie winnen. Nadien had ik een mooi gevecht met Alon, wat uiteindelijk de derde plaats opleverde.”

Risitano pakt zege in ELITE 2

Nicholas Risitano (#8 Racers Motorsport Chevrolet Camaro pakte in de ELITE 2 zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series. Hij hield op meesterlijke wijze Andre Castro (#24 PK Carsport Chevrolet Camaro) af.

De Italiaan klom  van de vijfde plaats op naar de derde stek en profiteerde van een intense strijd voor hem tussen Myatt Snider (#48 Racing Engineering Ford Mustang) en Andre Castro. In de achtste van vijftien ronden greep hij zijn kans en gaf de leiding niet meer af.

“Het was een geweldige race en ik ben blij met deze eerste zege”, aldus Risitano. “Gisteren hadden we problemen met de motor, maar gelukkig konden we toch nog een goede uitgangspositie behalen vandaag. Het team was fantastisch dit weekend. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden.”

Risitano’s ploeggenoot Vittorio Ghirelli (#9 Racers Motorsport Ford Mustang) nam nog beslag op de laatste podiumplaats. Onze landgenoot Jerry De Weerdt (#78 Braxx Racing Ford Mustang) werd tiende en won ook de Legend Trophy. Arianna Casoli (#54 CAAL Racing Chevrolet SS) was de beste in de Lady Trophy.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: IndyCar – NASCAR
In een notendop: F1 – IndyCar – NASCAR
American Festival Zolder: zaterdagnamiddag door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts