Home > Circuit > In een notendop: F1 – IndyCar – NASCAR

In een notendop: F1 – IndyCar – NASCAR

  • F1 – De FIA heeft zijn regels over het verlaten van de pitstraat aangepast. Vorig seizoen ontstond er na de GP van Monaco discussie, omdat Max Verstappen (Red Bull) over de gele lijn aan het einde van de pitstraat gereden had. Hij werd er niet voor bestraft omdat de band niet volledig over de lijn gegaan was. De rijders gingen niet akkoord met die redenering, maar voor dit seizoen is de regel aangepast. De nieuwe regel stelt dat van zodra een stuk van de band de lijn overschrijdt, de rijder bestraft zal worden.
  • IndyCar – In St. Petersburg, Florida, werd vannacht de eerste oefensessie voor de openingsrace op zondag afgewerkt. Het was een incidentrijke sessie, onder andere Josef Newgarden (Penske), Scott McLaughlin (Penske) en Christian Lundgaard (Lanigan Racing) botsten tegen de muur tussen de derde en vierde bocht van het circuit en liepen schade op. Volgens Callum Ilott (Hollinger Racing) en Kyle Kirkwood (Andretti) zou de heraanleg van het wegdek er voor iets tussen zitten. (Foto: © IndyCar)
  • NASCAR – Chase Elliott (Hendrick Motorsports) zal door een beenblessure de race in Las Vegas missen. De voormalige NASCAR Cup Series-kampioen blesseerde zich tijdens het snowboarden. Hoelang Elliott zal moeten herstellen, is nog onduidelijk.
You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
In een notendop: IndyCar – NASCAR