Home > Circuit > DTM: Eric van de Poele en Harald Grohs aan de start in Zolder

DTM: Eric van de Poele en Harald Grohs aan de start in Zolder

De DTM-race in Zolder, België (17-19 mei), biedt de autosportliefhebbers de kans om een heel bijzondere tijdreis te maken. In 1984 was Circuit Zolder, niet ver van de Duitse grens, het toneel van de allereerste race in de geschiedenis van de populaire touringcarserie. Nu, vanaf de race in Zolder zullen de Tourenwagen Classics (TWC) deelnemen aan het DTM-voorprogramma 2019. Ook aanwezig op de grid van Tourenwagen Classics: Harald Grohs, de eerste winnaar in de geschiedenis van de DTM en Eric van de Poele, de Belgische DTM-kampioen van 1987.

De Duitser Harald Grohs, die op 11 maart 1984 met zijn BMW 635 CSI als racewinnaar over de streep kwam van de eerste DTM-race, zal dit jaar aan elke TWC-ronde deelnemen. “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om terug te keren naar de plaats van mijn DTM-successen“, aldus de 75-jarige rijder. Grohs zal het TWC-seizoen 2019 starten met een BMW M3 (E30), de auto die hij in het DTM-seizoen 1987 reed.

In het kader van de samenwerkingsuitbreiding tussen de DTM-koepelorganisatie ITR en de organisatoren van de Tourenwagen Classics, zullen ook de historische tin-top racers worden toegevoegd aan het DTM-voorprogramma. Dit betekent dus dat ze ook bij de seizoensfinale in Hockenheim (4-6 oktober) aan de start zullen staan. De deelname aan de races op de Norisring (5-7 juli), Lausitzring (23-25 augustus) en Nürburgring (13-15 september) werden al geruime tijd geleden vastgelegd.

Vroegere DTM uitblinkers racen mee met echte touringcar klassiekers

Grohs zal niet de enige voormalige DTM-ster op de TWC-grid zijn. In Zolder krijgt hij gezelschap van andere voormalige DTM-sterren zoals Marc Hessel of Kris Nissen.  Bijzonder interessant voor de Belgische bezoekers is het optreden van landgenoot, Eric van de Poele, de DTM-kampioen van 1987. De lijst met auto’s op de grid doet je ook denken aan de vroege DTM-dagen: er staan immers meer dan 20 auto’s op de grid, zoals de BMW 635CSI en BMW M3, maar ook de Ford Sierra Cosworth RS500 of de Mercedes 190E 2,5-16.

De optredens van de Tourenwagen Classics in onze evenementen trokken veel aandacht van de fans en de media“, aldus Frederic Elsner, de ITR Director Business Unit Event. “Daarom zijn we blij dat de TWC deel zal uitmaken van ons uitgebreide ondersteuningsprogramma tijdens vijf raceweekends.

(persbericht)

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: DTM en IGTC
DTM 2023: 26 wagens, acht meetings